Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Curry met runderreepjes & tuinbonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Curry met runderreepjes & tuinbonen
714kcal Per persoon
Eiwit
46g Eiwit
Koolhydraten
69g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram runderreepjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 tomaat
  • 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Bereid de tuinbonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snipper de ui. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Pers de knoflook erboven uit. Schep de runderreepjes en kerriepoeder erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  4. Snijd intussen de tomaat in stukjes. Schep de tuinbonen en stukjes tomaat met wat zout en peper door het vlees en roerbak nog 2-3 minuten.
  5. Roer de yoghurt en zo nodig een scheutje water erdoor en warm de curry al roerend goed door.
  6. Serveer de curry met runderreepjes met de rijst.

Tip van FitChef

Varieer in deze curry met kruiden als kurkuma, verse gember, komijn of cayennepeper voor extra pit.