Snelle rundvleesstoof met ananas
Snelle rundvleesstoof met ananas
617kcal Per persoon
34g Eiwitten
65g Kh
25g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 70 gram zilvervliesrijst
- ¼ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 50 ml kokosmelk
Heb je weinig tijd, maar wil je wel dolgraag een heerlijke stoofpot eten? Dan hebben wij het antwoord met deze snelle rundvleesstoof. Dit is bijna net zo lekker als een heerlijk sudderlapje, maar deze rundvleesstoof is al klaar in 20 minuten.
Zo maak je dit recept
- Laat de ananasblokjes iets ontdooien.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode peper open en verwijder de zaadlijsten, hak heel fijn.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de runderreepjes met de rode peper 2 minuten. Voeg het kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, kokosmelk, ananasblokjes en broccoliroosjes toe aan het vlees en roer goed door. Laat dit 15 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rundvleesstoof met rijst.
Tip van FitChef
1. Garneer met bosui ringetjes en/of koriander.
2. Roer wat vers limoensap door de rundvleesstoof.