Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje
Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje
713kcal Per persoon
17g Eiwitten
134g Kh
12g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 rode ui
- 4 bospenen
- 100 gram magere kwark
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 40 gram rozijnen
- 2 eetlepels honing (40 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de ui in parten. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte.
- Roer de kwark met peper en zout tot een sausje.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op zacht vuur. Voeg de wortels, rozijnen en een scheutje water toe. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels gaar zijn en al het water is verdampt.
- Roer de agavesiroop door de wortels en laat nog 1 minuutje meegaren op zacht vuur.
- Serveer de wortels met het sausje en de rijst.
Tip van FitChef
Deze wortelstoofschotel is lekker met versgemalen zwarte peper.