Currynoedels met plantaardig gehakt, aubergine & paprika
Currynoedels met plantaardig gehakt, aubergine & paprika
627kcal Per persoon
33g Eiwitten
66g Kh
26g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 aubergine
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram plantaardig gehakt
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 50 ml kokosmelk
- 1 portie woknoedels
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp het plakje gember. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in dunne reepjes.
- Verwarm de olie in een pan, fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg het gehakt en de currypasta toe aan de pan en rul het gehakt 4 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergineblokjes en paprika toe en bak dit 4 minuten mee.
- Roer de kokosmelk door het gerecht en laat nog zo’n 7 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de noedels af en roer deze door de curry, samen met een eetlepel limoensap. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Garneer de currynoedels met verse koriander of peterselie en ringetjes bosui.