Nieuw!
Noedels met varkensfiletreepjes & edamame boontjes
Noedels met varkensfiletreepjes & edamame boontjes
745kcal Per persoon
52g Eiwitten
58g Kh
34g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram edamame bonen
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 125 gram champignons
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 portie woknoedels
Zo maak je dit recept
- Spoel de edamameboontjes in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
- Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin het varkensfiletlapje in ongeveer 6 minuten gaar en goudbruin.
- Verwarm de andere helft van de olie in een (wok)pan. Voeg de paprikareepjes en de champignons toe en bak deze 4 minuten. Voeg vervolgens de sojasaus, honing en edamameboontjes toe. Wok dit een minuutje mee.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en roer door de wokschotel.
- Snijd het varkensfiletlapje in reepjes en serveer deze met de noedels op een bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Ook lekker om een in ringetjes gesneden rode ui mee te wokken met de paprika en champignons.