Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Noedels met paksoi-komkommer roerbak en tofu crumble

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Noedels met paksoi-komkommer roerbak en tofu crumble
556kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
48g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram tofu, naturel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • 1 portie woknoedels
  • 1 eetlepel geraspte kokos (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tofu goed uitlekken. Verkruimel de tofu met je handen in een schaaltje. Meng met de helft van de olie, de kerrie en kurkuma.
  2. Verwijder het uiteinde van de steel van de paksoi. Was vervolgens de bladeren en snijd in de breedte in dunne reepjes. Houd de witte stelen apart van het groene blad. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in reepjes. Snijd de bosui in grove stukjes.
  3. Verwarm de rest van de olie in een pan, voeg eerst het witte gedeelte van de paksoi toe, roerbak dit 3 minuten. Voeg dan het paksoiblad, de komkommer, bosui en sojasaus toe en roerbak dit op hoog vuur nog 1-2 minuten mee.
  4. Verwarm een pan en roerbak de tofukruimels op hoog vuur in 2-3 minuten goudbruin en krokant.
  5. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet erna af en laat goed uitlekken.
  6. Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Serveer de noedels met de groenten en tofu. Strooi de geraspte kokos er overheen.

Tip van FitChef

Bestrooi deze noedels met paksoi-komkommer roerbak en tofu crumble met wat geroosterde sesamzaadjes.