Echte Gentse waterzooi

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
565kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet, diepvries (à ca. 100 g)
  • 1 zalmfilet, diepvries (à ca. 125 g)
  • ½ blokje visbouillon
  • 500 gram krieltjes
  • 1 prei
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram mosselvlees
  • 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 75 ml droge witte wijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Dit overheerlijke visgerecht bestaat al sinds de Middeleeuwen en wordt in België nog steeds veel gegeten. Ook deze wat modernere en slankere variant is niet te versmaden.

  1. Laat de kabeljauw en zalmfilet even ontdooien.
  2. Breng 250 ml water met het visbouillon blokje aan de kook.
  3. Halveer de krieltjes en snijd de prei in stukken van 1 cm. Halveer de kabeljauw en zalmfilet.
  4. Smelt de boter in een hapjes pan en bak de krieltjes en prei al omscheppend 3-4 minuten. Schep de zeekraal erdoor en leg de mosselen en stukken vis ertussen.
  5. Klop in een kom de Griekse yoghurt met wijn en visbouillon met een garde tot een dunne, romige saus. Schenk de saus bij de groenten en vis. Breng langzaam tegen de kook aan en laat de vis zachtjes in 6-8 minuten gaar worden.
  6. Neem de stukken vis en groenten met en schuimspaan uit de pan en rangschik ze in 2 diepe borden. Klop de saus met een garde goed door en schenk over de vis en groenten in de borden.