Gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel frieten & salade
Gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel frieten & salade
527kcal Per persoon
43g Eiwitten
46g Kh
19g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 150 gram zoete aardappel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 2 tomaten
- ¼ komkommer
- 2 theelepels balsamicoazijn (10 ml)
- 4 eetlepels cottage cheese (80 g)
Deze gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel frieten en salade zet je al in 25 minuten op tafel en dan heb je ook een echte verwenmaaltijd!
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de zoete aardappel onder stromend water schoon, dep droog en snijd in lange frieten. Schep de frieten om met ⅓ van de olie en spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de frieten in de oven en schep de frietjes halverwege een keer om. Rooster de frieten in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de frietjes met wat zout.
- Verdeel de sla in een kom. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en schep ze met de helft van de azijn en ⅓ van de olie door de sla.
- Wrijf de tonijn in met zout, peper en de rest van de azijn en olie. Rooster de steak in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Breng ondertussen de cottage cheese op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de tonijn met de frieten, cottage cheese en de salade.
Benodigdheden:
- Bakpapier
Tip van FitChef
Bestrooi de frieten pas na het bakken in de oven met zout, zo blijven ze lekker knapperig.