Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel frieten & salade

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel frieten & salade
559kcal Per persoon
Eiwit
42g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 handje gemengde sla
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 60 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de zoete aardappel onder stromend water schoon, dep droog en snijd in lange frieten. Schep de frieten om met ⅓ van de olie en spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de frieten in de oven en schep de frietjes halverwege een keer om. Rooster de frieten in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de frietjes met wat zout.
  3. Verdeel de sla in een kom. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en schep ze met de helft van de azijn en ⅓ van de olie door de sla.
  4. Wrijf de tonijn in met zout, peper en de rest van de azijn en olie. Rooster de steak in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Breng ondertussen de cottage cheese op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de tonijn met de frieten, cottage cheese en de salade.

Benodigdheden

  • Bakpapier

Tip van FitChef

Bestrooi de frieten pas na het bakken in de oven met zout, zo blijven ze lekker knapperig.