Nieuw!
Zoete aardappelpuree met tuinbonen & hamblokjes
Zoete aardappelpuree met tuinbonen & hamblokjes
488kcal Per persoon
25g Eiwitten
61g Kh
16g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram champignons
- 175 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 70 gram hamblokjes
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Doe de zoete aardappel in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook gaar in 10 minuten. Doe de tuinbonen in een andere pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar.
- Verwarm olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons, hamblokjes en tijm toe. Bak zo’n 5 minuten mee.
- Giet de tuinbonen af en laat goed uitlekken. Roer deze door het champignonmengsel en bak een minuutje mee.
- Giet de zoete aardappel af, bewaar 1 eetlepel van het kookvocht. Stamp de zoete aardappel tot een puree samen met het kookvocht en wat peper en zout.
- Serveer de zoete aardappelpuree met de roerbak van tuinbonen.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
1. Serveer deze zoete aardappelpuree met verse tijmtakjes.
2. Vervang de hamblokjes eens door kipreepjes of spekjes.