Nieuw!
Krieltjes & tuinbonen schotel
Krieltjes & tuinbonen schotel
413kcal Per persoon
17g Eiwitten
44g Kh
19g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes
- 100 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 3 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 30 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Breng 2 pannen met water aan de kook. Doe de krieltjes in 1 pan en kook in 8 minuten beetgaar. Doe de tuinbonen in de andere pan en kook in 6 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, paprika en Italiaanse kruiden toe en roerbak dit in 5 minuten gaar.
- Giet de tuinbonen en krieltjes af. Snijd de krieltjes in vieren en voeg deze samen met de tuinbonen en zongedroogde tomaat toe aan de paprika en ui. Roerbak nog 2 minuten.
- Serveer de krieltjes- en tuinbonenschotel in een diep bord en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Garneer deze krieltjes- en tuinbonenschotel met wat kiemgroenten.
2. Je kunt de tuinbonen eventueel ‘dubbel doppen’. Snijd de bovenzijde van de boon met een scherp aardappelmesje ondiep in, dus alleen het velletje. Hierna kun je het vel eraf pellen.