Fruitige ijsrepen met banaan & frambozen
Fruitige ijsrepen met banaan & frambozen
55kcal Per stuk
2g Eiwitten
11g Kh
0g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 1 banaan
- 125 gram frambozen (diepvries)
- 2 eetlepels agavesiroop (30 ml)
- 125 gram magere kwark
Zo maak je dit recept
Heerlijk fris op een warme zomerdag én nog gezond ook.
- Snijd de banaan in plakjes en leg ze op een groot, met bakpapier bekleed, bord. Laat de banaan in de diepvriezer in 1-2 uur bevriezen.
- Bekleed een diepvriesbak met plasticfolie (dan kun je het ijs er na het bevriezen makkelijker uit halen).
- Doe de bevroren plakjes banaan en frambozen (diepvries) over in de blender of keukenmachine. Voeg de agavesiroop en kwark toe en maal alles tot lekker ijs. Doe dit ijs over in het diepvriesbakje en strijk de bovenkant glad. Laat dit mengsel in 2-3 uur bevriezen en stevig worden.
- Neem de ijsplak uit het bakje en leg omgekeerd op een plank. Verwijder het plasticfolie en snijd het ijs in repen van ca. 3-4 cm breed. Snijd erg lange repen zo nodig nog een keer door.
- Verpak de repen daarna per stuk in bakpapier en doe de repen bij elkaar in een hersluitbare plastic zak van diepvrieskwaliteit. Bewaar ze tot gebruik in de diepvriezer.
Benodigdheden:
- Bakpapier
- Blender of keukenmachine
Tip van FitChef
Vervang de frambozen voor deze ijsrepen eens door aardbeien of blauwe bessen.