Nieuw!
Frisse limoen-kokosrijst met tuinerwten & garnalen
Frisse limoen-kokosrijst met tuinerwten & garnalen
638kcal Per persoon
37g Eiwitten
75g Kh
21g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 70 gram zilvervliesrijst
- 50 ml kokosmelk
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- ½ limoen
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Haal de garnalen uit de diepvries en laat op een schaaltje ontdooien.
- Doe de zilvervliesrijst samen met de kokosmelk en 150 ml water in een pan. Breng aan de kook en kook dit tot het vocht bijna opgenomen is, zo’n 8 minuten. Voeg dan de tuinerwten en het sap en de rasp van de limoen toe aan de pan met rijst en verwarm dit 2 minuten mee.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pers het teentje knoflook. Meng de garnalen met de olie en de knoflook in een schaaltje.
- Verwarm een pan en bak hierin de garnalen in 2 minuten gaar.
- Serveer de kokosrijst met de garnalen.
Tip van FitChef
Garneer deze limoen-kokosrijst met verse peterselie en schijfjes verse limoen.