Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstschotel met tonijn, paprika & cannellini bonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstschotel met tonijn, paprika & cannellini bonen
599kcal Per persoon
Eiwitten
51g Eiwitten
Kh
71g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 50 gram cannellini bonen
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 50 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 theelepel kurkuma (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Spoel de cannellini bonen in een vergiet af met koud water, doe ook de tonijn in het vergiet en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tuinerwten en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de tonijn, cannellini bonen, kurkuma en komijn toe aan de pan. Roer goed door elkaar en bak dit 2 minuten mee.
  4. Roer vervolgens de afgegoten rijst door de pan en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijstschotel op een bord.

Tip van FitChef

Bestrooi de rijstschotel met tonijn met verse peterselie.