Nieuw!
Rijst met aubergine & runderreepjes
Rijst met aubergine & runderreepjes
569kcal Per persoon
35g Eiwitten
68g Kh
18g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram runderreepjes
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de aubergineblokjes, ui en knoflook aan toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan de runderreepjes toe samen met de komijnpoeder, sambal en ketjap. Bak dit 3 minuten mee tot de runderreepjes gaar zijn.
- Serveer de rijst met de aubergine en runderreepjes op een bord. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker om een in stukjes gesneden paprika mee te bakken met de aubergine of wat vers gehakte peterselie of koriander over het gerecht te verdelen.