Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Frisse salade met warme geitenkaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Frisse salade met warme geitenkaas
499kcal Per persoon
Eiwit
13g Eiwit
Koolhydraten
29g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 mini rode bietjes, gekookt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Snijd de appel en bietjes in partjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de noten grof.
  3. Maak een dressing van 1 eetlepel olie, wijnazijn, peper en zout.
  4. Leg de geitenkaas in een ovenschaaltje en druppel er een halve eetlepel olie en verse peper over. Verwarm 3-5 minuten onder de grill totdat de geitenkaas warm is.
  5. Meng de rucola, appel, bietjes en de bleekselderij. Druppel de dressing erover en leg de warme geitenkaas erop. Verdeel als laatste de gehakte noten over de salade.

Tip van FitChef

Vervang de bietjes in deze salade eens door een halve avocado.