Nieuw!
Caesar salade met kikkererwten & croutons
Caesar salade met kikkererwten & croutons
555kcal Per persoon
21g Eiwitten
35g Kh
37g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 boterham, volkoren
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ komkommer
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 citroen
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Kook het ei 6-8 minuten. Spoel af met koud water, pel het ei en snijd in vieren.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet af met water, laat uitlekken en dep droog. Meng de kikkererwten in een schaaltje met de helft van de olie en paprikapoeder.
- Verhit een koekenpan en rooster de kikkererwten 5 minuten. Haal hierna uit de pan en laat wat afkoelen op een bordje.
- Snijd ondertussen de boterham in blokjes. Pers het teentje knoflook. Meng het brood in een schaaltje met de andere helft van de olie en de knoflook. Bak hier croutons van in dezelfde pan.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, 2 eetlepels citroensap en de mosterd.
- Meng de sla, komkommer en kikkererwten in een kom. Verdeel het ei en de croutons over de salade.
- Serveer de caesar salade met de dressing.
Tip van FitChef
1. Gebruik eens een kropje baby romaine sla in plaats van gemengde sla.
2. Strooi wat Parmezaanse kaas over de caesar salade.