Nieuw!
Salade met geroosterde bloemkool & falafel
Salade met geroosterde bloemkool & falafel
650kcal Per persoon
18g Eiwitten
47g Kh
44g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 5 falafel balletjes
- ½ rode ui
- 1 handje spinazie (25 g)
- 15 druiven
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Roer in een kommetje een marinade van de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en de helft van de olie
- Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat. Schenk de marinade erover en hussel goed door elkaar tot alle roosjes bedekt zijn. Rooster 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Leg de falafel de laatste 6 minuten bij de bloemkool en verwarm deze mee.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng dit samen met de spinazie en druiven in een kom.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, de azijn en de honing. Schenk de dressing bij de spinazie en hussel door elkaar. Verdeel de salade in een diep bord.
- Haal de bloemkool en falafel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Schep dit vervolgens bij de salade. Breng op smaak met peper en zout. Strooi tot slot de noten erover.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier