Nieuw!
Gebakken krieltjes met kipnuggets & sperziebonen
Gebakken krieltjes met kipnuggets & sperziebonen
557kcal Per persoon
45g Eiwitten
47g Kh
21g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes
- 100 gram kipfilet
- 1 ei
- 20 gram geraspte kaas, 30+
- 20 gram havermout
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de krieltjes en snijd de kipfilet in blokjes. Klop het ei in een schaaltje los met een vork.
- Meng in een schaaltje de geraspte kaas met de havermout, tijm en wat peper en zout. Haal de kipstukjes door het losgeklopte ei heen en vervolgens door het kaasmengsel. Leg de kipstukjes even op een bordje.
- Meng de krieltjes in een schaaltje met de olie en wat peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze in de oven. Bak de krieltjes in 20 minuten goudbruin. Leg na 5 minuten de kipstukjes ook op de bakplaat en bak deze 15 minuten mee. Keer de kipnuggets halverwege even om. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 8 minuten gaar.
- Serveer de krieltjes, kipnuggets en sperziebonen op een bord.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier