Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gestoofde kip met wortel & appelstroop

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gestoofde kip met wortel & appelstroop
523kcal Per persoon
Eiwitten
42g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 225 gram aardappelen, iets kruimig
  • 2 sjalotjes
  • 125 gram wortel
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ eetlepel appelstroop (10 g)
  • 40 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Natuurlijk wil je dit heerlijke recept voor gestoofde kip met wortel en oud-Hollandse appelstroop niet missen. Stoven hoeft echt geen uren te duren. Doordat we hier kipfilet gebruiken is het stoofpotje toch lekker snel klaar. Handig en perfect voor op een drukke, doordeweekse dag.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in ongeveer 18 minuten gaar. 
  2. Snijd de sjalotjes in partjes. Snijd de wortel in plakjes. Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi met peper en zout. 
  3. Verwarm de olie in een stoofpan en bak de kip rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in het bakvet de sjalotten en de wortel even aan. Voeg 50 ml water toe en leg de kip weer terug in de pan. Zet het vuur laag en stoof de kipfilet in 15 minuten gaar. Voeg de appelstroop toe aan het stoofpotje en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de melk. Breng de puree op smaak met peper en zout. 
  5. Serveer de gestoofde kipfilet met de aardappelpuree.

Tip van FitChef

1. Bestrooi de gestoofde kip met een eetlepel verse groene kruiden, als oregano, tijm of peterselie.
2. Maak de puree ook eens van zoete aardappel of van een combinatie van aardappel en knolselderij.