Gegrilde aubergine met ras el hanout kruiden & ricotta

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
511kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 75 gram linzen, uit blik
  • 60 gram ricotta
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 aubergine
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de linzen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Roer de ricotta los in een bakje.
  3. Meng de olie met de helft van de ras el hanoutkruiden.
  4. Snijd de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Bestrijk het auberginevruchtvlees met de kruidenolie. Verwarm de grillplaat en bak de auberginehelften aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Verwarm de linzen in een steelpan op matig vuur en breng ze op smaak met peper en zout.
  6. Breng de bulgur op smaak met de rest van de ras el hanout, peper en zout.
  7. Schep eerst de bulgur op een bord. Leg de auberginehelften ernaast en verdeel de linzen erover. Serveer de ricotta bij de aubergine en bestrooi naar smaak met nog wat ras el hanout.

Tip van FitChef

Deze gegrilde aubergine is lekker om te garneren met verse peterselie of koriander.