Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gegrilde aubergine met ras el hanout kruiden & ricotta

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gegrilde aubergine met ras el hanout kruiden & ricotta
511kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 75 gram linzen, uit blik
  • 60 gram ricotta
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
  • 1 aubergine
Voeg toe aan boodschappenlijst

Gegrilde aubergine met ras el hanout kruiden en ricotta is echt lekker om eens klaar te maken en je kan er ook naar hartenlust mee variëren. Zo kun je de aubergine ook grillen op de barbecue en dan vullen met een mengsel van bulgur en linzen. Door het dan te garneren met granaatappelpitjes en verse munt geef je het gerecht een extra zomers tintje.

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de linzen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Roer de ricotta los in een bakje.
  3. Meng de olie met de helft van de ras el hanoutkruiden.
  4. Snijd de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Bestrijk het auberginevruchtvlees met de kruidenolie. Verwarm de grillplaat en bak de auberginehelften aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Verwarm de linzen in een steelpan op matig vuur en breng ze op smaak met peper en zout.
  6. Breng de bulgur op smaak met de rest van de ras el hanout, peper en zout.
  7. Schep eerst de bulgur op een bord. Leg de auberginehelften ernaast en verdeel de linzen erover. Serveer de ricotta bij de aubergine en bestrooi naar smaak met nog wat ras el hanout.

Tip van FitChef

Bestrooi deze gegrilde aubergine met verse peterselie of koriander.