Nieuw!
Gegrilde kipfilet & salade met appel
Gegrilde kipfilet & salade met appel
655kcal Per persoon
49g Eiwitten
38g Kh
34g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ avocado
- ½ rode ui
- 5 cherry tomaten
- 1 appel
- 1 krop baby romaine sla
- 50 gram wortel julienne
- 4 plakken rauwe ham
- ½ eetlepel honing (10 g)
Zo maak je dit recept
- Bestrijk de kipfilet met de helft van de olie en peper en zout naar smaak. Verwarm de grillpan en bak de kipfilet in 15 minuten helemaal gaar. Snijd de kipfilet in dunne, schuine plakken.
- Snijd de avocado in plakjes, de rode ui in ringetjes en de cherrytomaten in kwarten.
- Snijd de appel in partjes.
- Doe de romaine sla in een kom. Leg hierop de wortel julienne, de rauwe ham, rode ui, appel, cherrytomaatjes en avocado.
- Maak een dressing van rest van de olie, honing, peper en zout en mix deze door de salade. Serveer samen met de gegrilde kip.
Tip van FitChef
1. Maak eens spiezen van de kipfilet. Dat is ook leuk voor op de barbecue.
2. Voeg kruiden als paprikapoeder of oregano toe aan de kipfilet.