Gepofte aubergine met gehakt
Gepofte aubergine met gehakt
490kcal Per persoon
33g Eiwitten
19g Kh
31g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 25 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smeer de aubergine in met de helft van de olie en doe deze in zijn geheel in een ovenschaal. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de rest van de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en gehakt toe en rul het gehakt gaar. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan het gehakt en laat 10 minuten pruttelen tot de saus indikt.
- Haal de aubergine na 30 minuten uit de oven. Snijd half open. Schep het gehaktmengsel erin en bestrooi met geraspte kaas.
Tip van FitChef
Wat verse basilicum maakt dit feestelijke gerecht af!