Pittige aubergine met noten
Pittige aubergine met noten
765kcal Per persoon
42g Eiwitten
40g Kh
48g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 50 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 aubergine
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram cottage cheese
- 1 krop baby romaine sla
- 50 gram granaatappelpitjes
Deze pittige aubergine met noten is echt een gerecht voor op een warme zomeravond. Lekker licht en vegetarisch. Je kan de aubergine ook makkelijk klaarmaken op de barbecue.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil heel fijn. Pers de sinaasappel uit. Hak de noten grof. Pers de knoflook uit.
- Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees in de schil met een puntig mesje voorzichtig in de lengte en in de breedte elke centimeter schuin in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Leg de halve aubergines met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
- Meng in een kommetje de knoflook met de komijn, paprikapoeder, zout, versgemalen peper en de helft van de sinaasappelrasp. Voeg 2-3 eetlepels sinaasappelsap en de olie toe en klop alles tot een dressing.
- Sprenkel de dressing over de auberginehelften en rooster de aubergines in de oven in zo'n 20 minuten gaar.
- Meng intussen de rest van de sinaasappelrasp met wat peper door de cottage cheese.
- Maak de blaadjes van het kropje sla los en verdeel ze over 2 borden.
- Zet de halve aubergines op de sla. Schep de cottage cheese op de aubergine en strooi de nootjes en granaatappelpitjes erover.
Tip van FitChef
1. Deze aubergine is extra lekker als je er wat chiliflakes overheen strooit.
2. Vervang de gemengde noten eens door pistachenoten.