Nieuw!
Gevulde kipfilet met gegrilde aubergine
Gevulde kipfilet met gegrilde aubergine
544kcal Per persoon
47g Eiwitten
11g Kh
35g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
- 40 gram geraspte kaas, 30+
- 125 gram kipfilet
- 3 zongedroogde tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 aubergine
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de spinazie fijn met een mes. Meng de fijngesneden spinazie in een schaaltje met de zuivelspread en de geraspte kaas.
- Maak in de lengte met een mes een inkeping in de kipfilet. Vul de kip met het spinaziemengsel en de zongedroogde tomaatjes. Vouw de kip dicht en steek 2 satéprikkers aan de rand om de kipfilet dicht te houden. Bestrooi met peper en zout.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur gaar in 6 minuten per kant.
- Snijd ondertussen de aubergine in plakken.
- Meng de andere helft van de olie met de Italiaanse kruiden. Smeer dit (met een kwastje) over de aubergine.
- Verwarm een (grill)pan en grill hierin de aubergineplakken 2 minuten per kant.
- Haal de prikkers uit de kip en serveer met de gegrilde aubergine.
Benodigdheden:
- Satéprikkers
Tip van FitChef
1. Strooi wat verse tijm over de kipfilet.
2. Ook lekker om hier een salade van cherrytomaatjes bij te serveren.