Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gevulde kipfilet met gegrilde aubergine

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Gevulde kipfilet met gegrilde aubergine
544kcal Per persoon
Eiwit
47g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
35g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 handje spinazie
  • 1,5 eetlepel zuivelspread
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
  • 125 gram kipfilet
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de spinazie fijn met een mes. Meng de fijngesneden spinazie in een schaaltje met de zuivelspread en de geraspte kaas.
  2. Maak in de lengte met een mes een inkeping in de kipfilet. Vul de kip met het spinaziemengsel en de zongedroogde tomaatjes. Vouw de kip dicht en steek 2 satéprikkers aan de rand om de kipfilet dicht te houden. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur gaar in 6 minuten per kant.
  4. Snijd ondertussen de aubergine in plakken.
  5. Meng de andere helft van de olie met de Italiaanse kruiden. Smeer dit (met een kwastje) over de aubergine.
  6. Verwarm een (grill)pan en grill hierin de aubergineplakken 2 minuten per kant.
  7. Haal de prikkers uit de kip en serveer met de gegrilde aubergine.

Benodigdheden

  • Satéprikkers

Tip van FitChef

1. Strooi wat verse tijm over de kipfilet.
2. Ook lekker om hier een salade van cherrytomaatjes bij te serveren.