Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Geroosterde bloemkool met feta & olijven

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Geroosterde bloemkool met feta & olijven
487kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
44g Kh
Vetten
27g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 50 gram witte kaas (feta)
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 8 zwarte olijven
  • 200 gram krieltjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze geroosterde bloemkool met feta en olijven moet je proberen! Bloemkool was echt nog nooit zo lekker. Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken; de oven doet nl. het meeste werk. Mocht je toch iets overhouden, dan is dit ook lekker om de volgende dag koud te eten als een salade.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de rode ui in dunne partjes. Breek de feta in stukken.
  3. Hussel in een kom de bloemkool met de rode ui en de helft van de olie. 
  4. Spreid het bloemkoolmengsel gelijkmatig uit over een bakplaat. Verdeel de olijven en de feta tussen de bloemkool. Bak de bloemkool met feta en olijven in 20 minuten gaar in de oven.
  5. Halveer ondertussen de krieltjes en bak ze in een koekenpan met de rest van de olie in ongeveer 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met wat zout. 
  6. Serveer de geroosterde bloemkool met de krieltjes.

Tip van FitChef

Als je van pittig eten houdt, strooi dan wat chilivlokken over de geroosterde bloemkool en bak dit even mee in de oven.