Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolpuree met sperziebonen & kipgehaktballetjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolpuree met sperziebonen & kipgehaktballetjes
551kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
39g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram kipgehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel geraspte kaas, 30+
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 eetlepel zuivelspread
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de bloemkoolroosjes met het bouillonblokje in een pan water en kook gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Pers het teentje knoflook en meng dit in een schaaltje met het kipgehakt, de Italiaanse kruiden, geraspte kaas en peper en zout naar smaak. Kneed door elkaar en vorm er balletjes van.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes rondom gaar in 8 minuten.
  4. Zet ondertussen de sperziebonen op in een pan met water en kook gaar in 5 minuten. Giet de bonen af.
  5. Giet ook de bloemkool af en laat dit goed uitlekken. Doe de bloemkool in de keukenmachine samen met de zuivelspread en laat draaien tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bloemkoolpuree op een bord met de sperziebonen en kipgehaktballetjes.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

1. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook met een stamper tot een grove puree stampen.
2. Ook lekker om een fijn gesneden teentje knoflook in een halve eetlepel olie te fruiten en mee te pureren met de bloemkool.