Geroosterde bloemkoolsalade met amandelen & kappertjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 2 personen
189kcal Per persoon
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 0,5 stuk citroen
  • 1 stuk bloemkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram amandelen
  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 2 handje veldsla
  • 2 eetlepel granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Bloemkool is hip, zeker als je de roosjes roostert in de oven. 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Boen de halve citroen schoon en rasp de gele schil heel fijn. Pers de halve citroen uit.
  3. Schep de bloemkoolroosjes in een braadslede om met citroensap, citroenrasp, wat zout, versgemalen peper en olijfolie. Rooster de bloemkool in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een plank afkoelen en hak ze grof.
  5. Hak de peterselie grof en schep met de kappertjes door de bloemkool. Verdeel de veldsla over een diep bord en schep de bloemkoolsalade erop. Strooi de amandelen en granaatappelpitjes erover.

Tip van FitChef

Je kunt deze salade natuurlijk ook maken van geroosterde bloemkoolroosjes die je over hebt van de avond ervoor. Rooster dan meteen een grotere hoeveelheid bloemkoolroosjes tegelijkertijd in een grote braadslede en verwerk wat je over hebt tot deze salade.