Kikkererwten & appel salade
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten, uit blik
- 1 appel
- 2 stengels bleekselderij
- ½ rode ui
- 1 handje spinazie (25 g)
- 45 gram witte kaas (feta)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 ½ eetlepel honing (30 g)
- 1 ½ theelepel mosterd (15 g)
- 1 ½ theelepel balsamicoazijn (8 ml)
Vandaag is het genieten geblazen met deze heerlijke lunch van kikkererwten en appel salade! Kikkererwten kom je niet voor niets regelmatig tegen in vegetarische gerechten. Ze zijn dan ook erg gezond én veelzijdig. Je kan ze warm eten of koud zoals in deze salade, zoet of hartig of maak er een keer falafel van. Ze zitten ook nog eens boordevol eiwitten en vezels zodat je lange tijd een vol gevoel hebt. Geniet van deze salade bomvol smaken!
Zo maak je dit recept
- Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken.
- Snijd de appel in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui.
- Doe de spinazie in een kom en schep de kikkererwten, appel, bleekselderij en ui erdoor. Verkruimel als laatste de feta erover.
- Maak een dressing van de olie, agavesiroop, mosterd en azijn. Schenk de dressing over de kikkererwten- en appel salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Neem de salade mee in een afsluitbaar bakje.
2. De bleekselderij kun je vervangen door komkommer.
3. Heb je wat meer tijd? Rooster de kikkererwten dan eens in de oven of koekenpan. Op deze manier worden ze lekker knapperig! Druppel er wat olie over en meng er kruiden als bieslook, chilivlokken of tijm doorheen.