Nieuw!
Geroosterde paprika met kruidig kipgehakt
Geroosterde paprika met kruidig kipgehakt
460kcal Per persoon
28g Eiwitten
17g Kh
31g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipgehakt
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Snipper ondertussen de ui.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig in 2 minuten. Voeg dan het kipgehakt en de kruiden toe en rul dit gaar in zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe tot dit is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de paprika’s uit de oven, giet het eventuele vocht eruit en leg de paprika's op een bord. Vul de geroosterde paprika's met het kruidige kipgehakt. Schep het overige gehakt ernaast.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Deze geroosterde paprika is lekker met wat verse peterselie of bieslook.