Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Geroosterde paprika met kruidig kipgehakt

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Geroosterde paprika met kruidig kipgehakt
460kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
17g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kipgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 25 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Snipper ondertussen de ui.
  4. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig in 2 minuten. Voeg dan het kipgehakt en de kruiden toe en rul dit gaar in zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe tot dit is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de paprika’s uit de oven, giet het eventuele vocht eruit en leg de paprika's op een bord. Vul de geroosterde paprika's met het kruidige kipgehakt. Schep het overige gehakt ernaast.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Deze geroosterde paprika is lekker met wat verse peterselie of bieslook.