Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Italiaanse aubergine met tomaat & Parmezaanse kaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Italiaanse aubergine met tomaat & Parmezaanse kaas
307kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
19g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de aubergine in plakken. Snijd de ui en tomaten in stukjes. Pers de knoflook uit. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Verwarm de helft van de olie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaatstukjes toe en laat 3-4 minuten zachtjes sudderen tot een rulle saus. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de grillpan. Bestrijk de aubergine met de rest van de olie. Bak de aubergine in 3-4 minuten beetgaar en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  5. Maak in een ovenschaaltje een paar laagjes met de plakken aubergine en tomatensaus. Eindig met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de aubergine in 10 minuten goudbruin en gaar.

Tip van FitChef

Garneer de Italiaanse aubergine met verse basilicum of wat rucola.