Italiaanse aubergine met tomaat & Parmezaanse kaas
Italiaanse aubergine met tomaat & Parmezaanse kaas
307kcal Per persoon
12g Eiwitten
19g Kh
20g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de aubergine in plakken. Snijd de ui en tomaten in stukjes. Pers de knoflook uit. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Verwarm de helft van de olie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomaatstukjes toe en laat 3-4 minuten zachtjes sudderen tot een rulle saus. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de grillpan. Bestrijk de aubergine met de rest van de olie. Bak de aubergine in 3-4 minuten beetgaar en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Maak in een ovenschaaltje een paar laagjes met de plakken aubergine en tomatensaus. Eindig met de Parmezaanse kaas.
- Bak de aubergine in 10 minuten goudbruin en gaar.
Tip van FitChef
Garneer de Italiaanse aubergine met verse basilicum of wat rucola.