Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gevulde eitjes met Parmezaanse kaas

  • 20 minuten
  • 12 stuks
Gevulde eitjes met Parmezaanse kaas
45kcal Per stuk
Eiwit
4g Eiwit
Koolhydraten
0g Koolhydraten
Vet
3g Vet
Voedingsvezel
0g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels peterselie
  • 60 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 handje veldsla
  • 1 tomaat
Voeg toe aan boodschappenlijst

Gevulde eitjes zijn weer helemaal hip. En niet alleen met Pasen! Peterselie zorgt voor een prachtig zachtgroene lentevulling.

Zo maak je dit recept

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Rasp intussen de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn.
  2. Halveer de eieren in de lengte en wip de dooiers in een smalle kom. Voeg de Griekse yoghurt, peterselie, Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper toe. Meng alles (met de staafmixer) tot een gladde stevige massa. Doe de massa over in de spuitzak en spuit de eiwithelften vol met het dooiermengsel.
  3. Zet de gevulde eieren op een schaal. Verdeel de veldsla ertussen.
  4. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Dep de tomaatstukken droog met keukenpapier en snijd ze in piepkleine stukjes. Strooi de stukjes tomaat over de gevulde eitjes.

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Spuitzak

Tip van FitChef

1. Als je geen spuitzak hebt, vorm de vulling dan met een koffielepel tot bolletjes en druk deze in de eiwithelften.
2. Houd wat peterselie achter en garneer de gevulde eitjes hiermee.