Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gevulde paprika met quinoa, spinazie & hummus

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Gevulde paprika met quinoa, spinazie & hummus
497kcal Per persoon
Eiwitten
13g Eiwitten
Kh
53g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 60 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • 2 eetlepels hummus (40 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  3. Snijd de paprika doormidden, hak de spinazie grof, snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui fijn.
  4. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui totdat deze glazig is, voeg de tomaten toe en kook 2 minuten. Voeg de oregano, paprikapoeder en spinazie toe en kook totdat de spinazie geslonken is. Roer daarna de quinoa erdoor.
  5. Voeg de hummus toe en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de twee helften van de paprika met het quinoa-hummusmengsel. Als je extra quinoa hebt, verdeel deze dan rondom de paprika's in de ovenschaal. Bak 17 minuten of totdat de paprika zacht begint te worden.
  7. Haal uit de oven en serveer warm.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Tip van FitChef

1. Heerlijk met wat chilivlokken of limoensap.
2. Voeg een snufje kaneel toe aan het quinoa-mengsel.