Nieuw!
Gevulde paprika met quinoa, spinazie & hummus
Gevulde paprika met quinoa, spinazie & hummus
497kcal Per persoon
13g Eiwitten
53g Kh
26g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 60 gram quinoa
- 1 rode paprika
- 1 handje spinazie (25 g)
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 2 eetlepels hummus (40 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
- Snijd de paprika doormidden, hak de spinazie grof, snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui totdat deze glazig is, voeg de tomaten toe en kook 2 minuten. Voeg de oregano, paprikapoeder en spinazie toe en kook totdat de spinazie geslonken is. Roer daarna de quinoa erdoor.
- Voeg de hummus toe en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de twee helften van de paprika met het quinoa-hummusmengsel. Als je extra quinoa hebt, verdeel deze dan rondom de paprika's in de ovenschaal. Bak 17 minuten of totdat de paprika zacht begint te worden.
- Haal uit de oven en serveer warm.
Benodigdheden:
- Ovenschaal
Tip van FitChef
1. Heerlijk met wat chilivlokken of limoensap.
2. Voeg een snufje kaneel toe aan het quinoa-mengsel.