Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met kikkererwten-ananas curry

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met kikkererwten-ananas curry
718kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
84g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram ananas stukjes (diepvries)
  • 70 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 handje spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de ananasstukjes uit de diepvries.
  2. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui, pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een pan. Bak de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg de paprikablokjes en de kikkererwten toe en bak dit 4 minuten mee samen met het kerriepoeder. Voeg de kokosmelk samen met 50 ml water toe aan de pan met kikkererwten, breng aan de kook en laat op laag vuur doorkoken tot de curry indikt. Voeg de ananas en spinazie op het laatst toe en verwarm dit nog 2 minuten mee.
  5. Serveer de quinoa met de kikkererwtencurry. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip van FitChef

Het is lekker om wat verse koriander over de quinoa met kikkererwten-ananas curry te strooien.