Griekse pizza
Griekse pizza
475kcal Per persoon
18g Eiwitten
40g Kh
27g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 60 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram witte kaas (feta)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 tortilla wrap, meergranen
Deze snelle Griekse pizza is het beste excuus om vaker pizza te eten! Want hij smaakt heel anders dan een Italiaanse, is gezond, makkelijk om te maken én heel lekker!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Verwarm een grillpan. Besmeer de courgette en paprika met een kwastje licht met de olie en rooster de courgette plakjes en paprika aan beide zijden 4 minuten.
- Meng in een bakje de yoghurt met verkruimelde feta, komijnpoeder, oregano peper en zout naar smaak. Voeg eventueel een klein scheutje water toe totdat het een dik en rullig sausje wordt.
- Leg de wrap op een met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer het yoghurtsausje over de wrap en beleg daarna met de helft van de courgette en paprika en met de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de pizza in 9 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer op een bord met de andere helft van de geroosterde groenten er los naast.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
1. Maak een extra pizza en eet deze de volgende dag koud.
2. Bestrooi de pizza met verse peterselie of rucola.