Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Griekse salade met rijst & puntpaprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Griekse salade met rijst & puntpaprika
522kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
61g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram witte kaas (feta)
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 8 zwarte olijven
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verkruimel de feta. Snijd de rode ui in parten en de puntpaprika in repen.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui, puntpaprika, olijven en de oregano in 5-8 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep de rijst door het paprikamengsel en breng de salade op smaak met peper en zout. Bestrooi met de feta.

Tip van FitChef

1. Maak een grote portie van deze Griekse salade en neem wat overblijft de volgende dag mee voor de lunch.
2. Nog lekkerder met verse oregano.