Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kokosrijst met paksoi & kokoskip uit de oven

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kokosrijst met paksoi & kokoskip uit de oven
658kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 50 ml kokosmelk
  • 100 gram kipfilet
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel chilisaus
  • 15 gram geraspte kokos
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de rijst samen met de kokosmelk en 150 ml water in een pan. Breng aan de kook en kook dit tot het vocht opgenomen is. Houd dit goed in de gaten. Zet het vuur erna uit en laat nog even met het deksel op de pan nastomen.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de ketjap en chilisaus in een schaaltje en doe hier de kipfiletreepjes bij samen met wat peper en zout. Roer door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kipfilet uit de marinade en paneer ze met de kokosrasp. Leg de kipfilet op de bakplaat. Zet in de oven en bak 15 minuten, keer halverwege om.
  4. Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de rode peper en het teentje knoflook fijn.
  5. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de peper en knoflook 2 minuten. Bak dan het witte gedeelte van de paksoi 4 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de groente op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de kokosrijst met de paksoi en de kipreepjes op een bord.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Besprenkel deze kokosrijst met paksoi en kip met wat limoensap of serveer met extra chilisaus ernaast.