Groene asperge muffins
Groene asperge muffins
53kcal Per stuk
5g Eiwitten
1g Kh
3g Vetten
0g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram groene aspergepunten
- 15 eetlepels basilicum, vers
- 4 eieren
- 80 gram cottage cheese
- 75 gram geraspte kaas, 30+
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
Met deze groene asperge muffins heb je een superleuk borrelhapje dat weinig tijd kost om te maken. En… je kunt er naar hartenlust mee variëren! Zo is het ook erg lekker om er zongedroogde tomaatjes doorheen te doen, of stukjes olijf en oregano.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de asperges naast elkaar en snijd een klein stukje van de onderkanten. Snijd de asperges daarna vanaf de onderkant tot aan de punten in dunne plakjes. Overgiet de aspergepunten in een vergiet met kokend water en laat ze goed uitlekken.
- Hak het basilicum heel fijn.
- Klop in een kom de eieren los en roer de cottage cheese, geraspte kaas en basilicum erdoor. Schep de aspergeplakjes erdoor en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Vet de holtes van de muffinvorm in met olie en vul de holtes met het eimengsel. Steek in elke holte 1 of 2 aspergepunten.
- Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de groene aspergemuffins op een schaal.
Benodigdheden:
- Vorm voor minimuffins met 12 kleine holtes
Tip van FitChef
1. Deze hoeveelheid is ook voldoende voor 6 gewone muffins.
2. Vervang de asperges door geraspte wortel, reepjes ham of iets anders lekkers dat je in huis hebt.
3. Garneer de aspergemuffins met een feestelijke topping, bijvoorbeeld met een toefje cottage cheese en flinters gerookte zalm.