Bloemkoolburgertjes met paprikarelish
Bloemkoolburgertjes met paprikarelish
93kcal Per stuk
4g Eiwitten
6g Kh
5g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 10 gram Italiaanse kruiden, vers
- 2 bosuitjes
- 200 gram bloemkoolrijst
- 50 gram geraspte kaas, 30+
- 50 gram Brinta
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 1 rode puntpaprika
- 3 eetlepels (olijf)olie (30 ml)
- 2 eetlepels witte wijnazijn (30 ml)
Met deze bloemkoolburgertjes met paprikarelish steel jij de show! Leuk om te zien en nóg lekkerder om te eten. Met deze burgers is het geen enkel probleem om meer groente binnen te krijgen.
Zo maak je dit recept
- Klop het ei in een kopje los. Hak de Italiaanse kruiden en 1 bosuitje heel fijn. Snijd het andere bosuitje in dunne ringetjes.
- Meng in een kom de bloemkoolrijst met Brinta, geraspte kaas, ras el hanout, fijngehakte bosui, driekwart van de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en ½ theelepel zout. Voeg lepel voor lepel het losgeklopte ei toe en kneed alles tot een stevig, plakkerig mengsel. Voeg als het mengsel te vochtig is nog wat Brinta toe. Laat het mengsel 10 minuten rusten.
- Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit de paprikastukjes met de ringetjes bosui en de rest van de Italiaanse kruiden zachtjes in 2-3 minuten glazig.
- Voeg de azijn en een scheut water toe en laat de paprikarelish 5 minuten zachtjes pruttelen en daarna afkoelen.
- Vorm van het bloemkoolmengsel 8 kleine burgers.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de bloemkoolburgertjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel.
- Serveer de bloemkoolburgertjes met de paprikarelish.
Tip van FitChef
1. Serveer de bloemkoolburgertjes eens als snack in minibroodjes. Bestrijk de snijvlakken van de broodjes dan met de paprikarelish en garneer met rucola.
2. Vervang de ras el hanout door kerriepoeder of gevijzelde venkelzaadjes.
3. Maak voor een hoofdgerecht 2 grote burgers van het bloemkoolmengsel.
4. Je kunt de burgertjes ook maken van broccolirijst.