Homemade yoghurt ijs met aardbeien

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 140 minuten
  • 2 personen
243kcal Per persoon
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
33g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk eiwit
  • 2,5 eetlepel honing
  • 150 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 stuk sinaasappel
  • 0,25 eetlepel verse munt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zo maak je snel heerlijk luchtig yoghurt ijs. Super met gemarineerde aardbeien.

  1. Klop in een kom het eiwit zo stijf dat er pieken op blijven staan. Klop lepel voor lepel de honing erdoor. Voeg de yoghurt toe en meng alles met de handmixer tot een luchtig mengsel. Zet de kom afgedekt in de diepvriezer en laat het ijs in 2-3 uur stevig worden.
  2. Neem het ijs na 1-1½ uur uit de vriezer en schep het half bevroren ijs met een vork goed door. Hierdoor maak je de ijskristallen weer klein en blijft het ijs smeuïger.
  3. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en halveer ze. Ris de muntblaadjes van het takje en snijd ze in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Meng de aardbeien in een kom met munt en sinaasappelsap.
  4. Schep vlak voor het serveren in mooie, wijde glazen elk 2-3 bollen yoghurtijs. Verdeel de aardbeien met sap rond het ijs. Garneer met een vers muntblaadje en serveer direct.

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Afsluitbare, diepvries bestendige kom

Tip van FitChef

1. Je kunt het nog niet bevroren ijsmengsel natuurlijk ook overdoen in een diepvriesdoos als dat beter in je vriezer past.
2. Bewaar dit ijs niet te lang, dan wordt het erg hard. Het is het beste dit ijs elke keer vers te maken.
3. Vervang munt door verse basilicum.