Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pindakaas & bananenijs

  • 245 minuten
  • 2 personen
Pindakaas & bananenijs
382kcal Per persoon
Eiwitten
10g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas (60 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Wat er allemaal inzit in dit pindakaas en bananenijs? Pindakaas en bananen! Dit heerlijke ijs heeft echt maar 2 ingrediënten. En het leuke is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld eens honing of chocoladesnippers toe of een paar eetlepels kwark voor wat extra eiwit. Dit ijs is ook nog eens in een mum van tijd gemaakt. Zorg er in de zomer voor dat je altijd wat bevroren bananen in de vriezer hebt liggen en dan kost het je slechts een paar minuten om het te maken!

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de bananen in plakjes en leg ze minstens 4 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en laat ze even liggen.
  2. Doe de bananen in de blender en schep de pindakaas erbij. Mix het geheel tot een romig mengsel. Het pindakaas en bananenijs is klaar als het een ‘wittere’ kleur krijgt.

Benodigdheden:

  • Blender

Tip van FitChef

1. Als je een stevige blender hebt kun je de bananen ook direct pureren. Laat ze bij twijfel eerst een beetje ontdooien.
2. Neem bananen die goed rijp zijn voor een extra zoete smaak.