Indische rosbief met gele rijst
Indische rosbief met gele rijst
612kcal Per persoon
44g Eiwitten
76g Kh
14g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 2 cm gember (14 g)
- 1 ui
- 2 theelepels sambal (10 g)
- 3 eetlepels ketjap manis (30 ml)
- 1 ½ eetlepel rijstolie (15 ml)
- 280 gram rosbieflapjes
- 2 theelepels kurkuma (4 g)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 450 gram sperziebonen (diepvries)
Met deze Indische rosbief met gele rijst heb je supersnel een ouderwets Indische maaltijd. Een hele Indische rijsttafel is natuurlijk ook superlekker, maar daar het je vast niet altijd genoeg tijd voor. Dan is dit recept een uitkomst. Serveer er ook nog wat zoetzure komkommer bij, dat is lekker fris. En een extra lik sambal voor de liefhebbers kan natuurlijk altijd!
Zo maak je dit recept
- Pers de knoflook. Rasp de gember. Snipper de ui.
- Meng in een diep bord de helft van de geperste knoflook met geraspte gember, sambal, ketjap, de helft van de rijstolie en de helft van de ui. Wentel de lapjes rosbief erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
- Verwarm de rest van de rijstolie in een kleine pan en roer de rest van de knoflook en ui erdoor. Roer ook de kurkuma met wat versgemalen zwarte peper erdoor. Voeg de rijst toe en roer nog een keer goed door. Voeg 250 ml water met wat zout toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 minuten gaar.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 10 minuten beetgaar.
- Leg de rosbief met marinade in een hete grillpan of antiaanbakkoekenpan en bak ze in 3-4 minuten bruin.
- Serveer de rosbief met de gele rijst en sperziebonen.
Tip van FitChef
Lekker met verse koriander of strooi wat gebakken uitjes en geraspte kokos over de sperziebonen.