Rijst met bruine bonenschotel & appel
Rijst met bruine bonenschotel & appel
769kcal Per persoon
36g Eiwitten
100g Kh
25g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 appel
- 1 prei
- 100 gram bruine bonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.
- Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Was de prei in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Doe dit vervolgens in een schaaltje. Spoel ook de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook een minuut. Voeg dan het gehakt, kerrie en kurkuma toe en rul het gehakt gaar. Voeg de paprika, prei en bruine bonen toe, samen met de ketjap. Roer door en laat het geheel zo’n 10 minuten op middelhoog vuur gaarstoven. Voeg de appelblokjes in de laatste 3 minuten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bruine bonenschotel met de rijst op een bord.
Tip van FitChef