Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauw met bloemkoolrijst, paksoi & gembersaus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauw met bloemkoolrijst, paksoi & gembersaus
282kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 125 gram wortel
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de kabeljauw volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Rasp de wortel en gember. 
  3. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
  4. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de kabeljauwfilet erin. Verdeel de Shanghai paksoi eromheen. Smoor de kabeljauw afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  5. Verwarm intussen de rest van de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de wortel en gember erdoor en voeg 75 ml water toe. Laat 6-8 minuten pruttelen tot een lekkere saus.
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  7. Serveer de kabeljauw met Shanghai paksoi, bloemkoolrijst en de gembersaus.

Tip van FitChef

Garneer de kabeljauw met lekker verse dille.