Kabeljauw met bloemkoolrijst, paksoi & gembersaus
Kabeljauw met bloemkoolrijst, paksoi & gembersaus
282kcal Per persoon
23g Eiwitten
14g Kh
15g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 krop Shanghai paksoi
- 125 gram wortel
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de kabeljauw volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Rasp de wortel en gember.
- Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de kabeljauwfilet erin. Verdeel de Shanghai paksoi eromheen. Smoor de kabeljauw afgedekt in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm intussen de rest van de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de wortel en gember erdoor en voeg 75 ml water toe. Laat 6-8 minuten pruttelen tot een lekkere saus.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de kabeljauw met Shanghai paksoi, bloemkoolrijst en de gembersaus.
Tip van FitChef
Garneer de kabeljauw met lekker verse dille.