Nieuw!
Bloemkoolrijst risotto
Bloemkoolrijst risotto
404kcal Per persoon
22g Eiwitten
27g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- ½ blokje groentebouillon
- 40 gram geraspte kaas, 30+
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortel en Italiaanse kruiden toe. Bak dit 4 minuten. Voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe, bak een minuut mee en voeg dan 60 ml water samen met het bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat 2-3 minuten doorkoken tot het water is opgenomen. Zet het vuur uit en roer de kaas en zuivelspread erdoor.
- Serveer de risotto van bloemkoolrijst in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Ook lekker om verse tijm, oregano of citroensap toe te voegen aan de risotto.
2. De zuivelspread kan je vervangen door ricotta.