Nieuw!
Kabeljauw met krokant korstje & pastinaak friet
Kabeljauw met krokant korstje & pastinaak friet
495kcal Per persoon
27g Eiwitten
44g Kh
23g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 2 pastinaken
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 beschuit, volkoren
- 10 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schil de pastinaak en snijd deze in dunne frietjes. Meng de pastinaakfrietjes in een schaaltje met paprikapoeder en de helft van de olie. Verdeel de pastinaak over de bakplaat en zet voor 18 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
- Verkruimel ondertussen de beschuit met je handen boven een kommetje. Hak de noten fijn. Voeg de noten, de resterende olie, mosterd en honing toe aan de beschuit en roer goed door elkaar tot kruim.
- Dep de kabeljauw droog en leg deze in een klein ovenbestendig schaaltje. Verdeel het beschuitkruim erover en druk goed aan. Zet de kabeljauw de laatste 8 minuten van de oventijd naast de frietjes en bak mee.
- Haal de kabeljauw en pastinaakfriet uit de oven en serveer op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Het is ook lekker om frietjes van zoete aardappel bij de kabeljauw te serveren.