Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kikkererwten met broccoli, druiven & feta

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Kikkererwten met broccoli, druiven & feta
480kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
38g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • ½ komkommer
  • 15 druiven
  • 40 gram witte kaas (feta)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar. Giet vervolgens af in een vergiet en spoel na met koud water. Laat dit uitlekken en doe de broccoli in een kom.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de druiven. Doe de komkommer, druiven en kikkererwten bij de broccoli. Verkruimel de feta erover.
  3. Maak in een schaaltje een dressing van de olie, azijn en mosterd. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Het is lekker om verse groene kruiden door de dressing te doen, bijvoorbeeld bieslook of oregano.