Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Ovenschoteltje van koolrabi, spinazie & ei

  • 45 minuten
  • 2 personen
Ovenschoteltje van koolrabi, spinazie & ei
438kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 600 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 koolrabi
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • 2 eieren
  • 75 gram witte kaas (feta)
  • 50 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Van dit ovenschoteltje van koolrabi, spinazie en ei word je instant gelukkig! Het is een superlekkere manier voor het bereiden van je groente. Ook nog eens heel erg makkelijk, want de oven doet het meeste werk.

Zo maak je dit recept

  1. Schenk 50 ml water in een grote pan. Voeg alle spinazie toe en zet het deksel op de pan. Laat de spinazie op matig hoog vuur in 4-6 minuten slinken, schep regelmatig om. De blaadjes moeten wel helder groen blijven. 
  2. Doe de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd de knol in blokjes van 1 cm.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en roerbak de ui en koolrabiblokjes in 4 minuten beetgaar.
  6. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de oregano fijn. Snijd de feta in kleine blokjes.
  7. Neem de hapjespan van het vuur en schep de spinazie en oregano door de koolrabi. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Vet de ovenschaaltjes in met een halve eetlepel olie en verdeel het spinaziemengsel erin. Maak in het midden van het spinaziemengsel een kuiltje en breek daar een ei boven. Strooi de feta en geraspte kaas erover.
  9. Schuif de schoteltjes in de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden:

  • Kleine ovenschoteltjes (2x)

Tip van FitChef

1. Lekker met grof volkorenbrood.
2. Op dezelfde manier kun je met allerlei andere groenten lekkere ovengerechtjes maken.
3. Vervang de feta eens door blauwschimmelkaas (Danish Blue, Gorgonzola) of kaas met een roodschimmelkorst (Port Salut).