Kalkoenfilet met mosterdjus & broccoli
665kcal Per persoon
66g Eiwit
57g Koolhydraten
19g Vet
11g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1 broccoli
- 200 gram kalkoenfiletreepjes
- 1 eetlepel mosterd
- 100 ml halfvolle melk
Zo maak je dit recept
- Schep de krieltjes in een hapjespan om met de helft van de olie en bak ze afgedekt op matig hoog vuur in 6-8 minuten gaar. Bak ze daarna in nog 3-4 minuten mooi bruin, schep af en toe om.
- Snijd intussen de roosjes broccoli van de stronk. Snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Giet af.
- Wrijf de kalkoenfiletreepjes in met zout en peper.
- Verwarm de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kalkoenfiletjes in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer halverwege. Houd de reepjes warm op een bord.
- Roer de mosterd en melk door het bakvet en laat op hoog vuur inkoken tot een lekkere jus.
- Serveer de kalkoenfilet met de mosterdjus, gebakken krieltjes en broccoli.
Tip van FitChef
Ook lekker om wat rozemarijn met de krieltjes mee te bakken.