Kalkoenfilet met mosterdjus & broccoli

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
665kcal Per persoon
Eiwit
66g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram krieltjes
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 broccoli
  • 200 gram kalkoenfiletreepjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schep de krieltjes in een hapjespan om met de helft van de olie en bak ze afgedekt op matig hoog vuur in 6-8 minuten gaar. Bak ze daarna in nog 3-4 minuten mooi bruin, schep af en toe om.
  2. Snijd intussen de roosjes broccoli van de stronk. Snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Giet af.
  3. Wrijf de kalkoenfiletreepjes in met zout en peper.
  4. Verwarm de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kalkoenfiletjes in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer halverwege. Houd de reepjes warm op een bord.
  5. Roer de mosterd en melk door het bakvet en laat op hoog vuur inkoken tot een lekkere jus.
  6. Serveer de kalkoenfilet met de mosterdjus, gebakken krieltjes en broccoli.

Tip van FitChef

Ook lekker om wat rozemarijn met de krieltjes mee te bakken.