Tartaar met paprikasaus & zoete aardappel
Tartaar met paprikasaus & zoete aardappel
677kcal Per persoon
30g Eiwitten
84g Kh
24g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 100 ml tomatensap
- 1 rundertartaar
Zo maak je dit recept
- Boen de zoete aardappel met water en snijd in blokjes. Kook de blokjes in een pan met 3 cm kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een kleine pan en bak de ui en paprika 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Strooi er paprikapoeder, oregano en wat zout en peper over en schenk het tomatensap erbij. Laat het paprikamengsel afgedekt 4-6 minuten zachtjes koken tot de paprika gaar is.
- Wrijf de tartaar in met de rest van de olie en bak het in een droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
- Pureer intussen het paprikamengsel met de staafmixer tot een lekkere saus.
- Schep de saus over de tartaar en geef de zoete aardappel en sperziebonen erbij.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Heb je geen staafmixer? Schep het paprikamengsel zonder te pureren over het vlees.