Kalkoenfiletreepjes met spinaziepasta
Kalkoenfiletreepjes met spinaziepasta
616kcal Per persoon
68g Eiwitten
55g Kh
14g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 rode puntpaprika
- 200 gram kalkoenfiletreepjes
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Bestrooi de kalkoenfiletreepjes met paprikapoeder, zout en versgemalen peper.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kalkoen in 8-10 minuten rondom mooi bruin en gaar. Zet de reepjes even apart.
- Schep de spinazie en paprika door het bakvet en laat de spinazie al omscheppend slinken. Voeg wat peper en zout toe.
- Giet de penne af en schep door het spinaziemengsel en de kalkoenreepjes.
Tip van FitChef
Maak ook eens gevulde kalkoenrolletjes in plaats van kalkoenfiletreepjes. Koop dan kalkoenfilet en vul deze met paprikareepjes, zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.